Wat houdt de MBSR mindfulness training in? 

De mindfulness training biedt tools om meer voluit te leven en je minder te verliezen in de lastige zaken die je onvermijdelijk tegenkomt. 
In de mindfulness trainingssessies staat er iedere bijeenkomst een ander thema centraal.

 • Je krijgt meer afstand van je gedachten en wordt minder meegesleurd door alle gedachten en gevoelens die op een dag langskomen.
 • Je leert beter omgaan met stress, sombere gevoelens en het gejaagde leven van alledag.
 • Je ontdekt hoe je milder voor jezelf en anderen kunt zijn.
 • Je maakt kennis met de basis van mediteren.


Stilte oefendag

De stilte oefendag is een essentieel onderdeel van de 8 weekse mindfulness training. Tijdens deze dag worden bekende en nieuwe oefeningen zo goed als onafgebroken aangeboden waarbij tussentijds niet gesproken word onder elkaar. Alleen de trainer begeleid de oefeningen tijdens deze dag. Als deelnemer verblijf je dus een paar uur in stilte.

Bij veel deelnemers valt het kwartje tijdens de oefendag. Veel mensen ervaren rust, ruimte, ontspanning en eenvoud. Voor vele een onvergetelijke ervaring.

Jon Kabatt-zin

Deze cursus is gebaseerd op de bewezen effectieve methode van Jon Kabatt-Zin (Mindfulness Based Stress Reduction) Aan de hand van diverse werkvormen oefen en onderzoek je, samen met een groep van max 8 deelnemers, hoe je mindfulness onderdeel van je dagelijks leven kunt maken. Door mindfulness beoefening leer je met je aandacht in het hier en nu te zijn. Je wekelijkse opdrachten staan in de online-reader die je ontvangt na de eerste bijeenkomst.

Thuis oefenen

Thuis oefenen is een belangrijk onderdeel van de mindfulness training omdat een nieuwe vaardigheid aanleren vraagt om simpelweg regelmatig te oefenen.

Voorgesprek

Na aanmelding neem ik persoonlijk contact met je op voor het plannen van een voorgesprek. Pas na dit gesprek beslis je definitief of je mee wilt doen met de training. Je zit dus nog nergens aan vast.


 • Max 8 deelnemers
 • 8 bijeenkomsten
 • Iedere woensdag 13 september t/m 8 november 2023 ( 18 oktober vervalt)
 • Tijden van 10.30u-13.00u
 • 1 stilte dagdeel

De training wordt georganiseerd bij Art to life Brielle

Maarland NZ 10
3231 CE Brielle

Maak NU eenmalig gebruik van dit kortingstarief vanwege de allereerste training die ik geef na het volgen van mijn cat. 1 gevorderde mindfulness trainersopleiding.

Kortingstarief € 280,- per persoon

aanmeldformulier voorgesprek

  Yogaflow Brielle Danielle Niesten

  Danielle Niesten