Wat is Yin yoga?

YinYoga is een yogavorm waarbij je de houdingen langer vast houdt. Het is vooral gericht op het versterken en het versoepelen van pezen, bindweefsel en gewrichten. Het rekken van dieperliggende spieren en losmaken van het bekkengebied. Het verbeterd de mobiliteit van het lichaam (leniger) en zorgt dat de gewrichten beter in conditie komen (krachtiger).

Lichaam voelen en spanningen loslaten

In Yin yoga worden posities langer vastgehouden, zo heb je meer tijd om je lichaam te voelen en dieper te ontspannen in de houdingen. Je gebruikt je lijf niet om in een houding te komen, je gebruikt de houding om je lijf beter te voelen. De spanningen in een diepere laag te ervaren en nog belangrijker, los te laten. Yin yoga heeft een relatief rustig karakter. De les is juist zo lekker doordat je even niet heel intensief hoeft te bewegen maar juist de tijd kunt nemen voor je lichaam. Het aanhouden van de houdingen kan ongemakkelijk aan gaan voelen wat je uit daagt niet alleen je lichaam te ontspannen maar ook je mind!

Mobiliteit en kracht van de gewrichten verbeteren.

Waar je bij de meeste sporten je spieren aan- en ontspant gaat het er bij Yin yoga om dat je zoveel mogelijk spieren loslaat. Yin yoga richt zich op het verbeteren van de pezen, bindweefsel en gewrichten. Door de spieren (Yang Weefsel) te ontspannen komt er lichte druk te staan op de hardere stuggere weefsels in het lichaam (Yin weefsels). Hierdoor verbeterd de doorbloeding en daarmee de conditie van deze weefsels. De mobiliteit en kracht van de gewrichten verbeterd hierdoor waardoor de spieren beter ondersteund worden in hun werking. Het lichaam gaat hierdoor soepeler en krachtiger aanvoelen

Paul Grilley

De grondlegger is Paul Grilley. Hij stelt dat het niet onze spierkracht is die ons fit en sterk maakt. Het gaat juist om de flexibiliteit van de gewrichten en het bindweefsel. Je ziet het bij atleten. Zij beëindigen hun carrière niet vanwege gebrek aan spieren, maar door problemen met hun gewrichten. Yin yoga is dé manier om bindweefsel en gewrichten te herstellen en versterken. Het helpt blessures aan gewrichten te voorkomen en haalt de spanning uit een diepere laag van het lichaam.

Rug, schouders en heupklachten verbeteren

Iedereen heeft baat bij Yin yoga. Als je een zittend beroep hebt, bijvoorbeeld, belast je de gewrichten en het bindweefsel in je bekken en rug. Je spieren zijn constant aan het werk om je lichaam rechtop te houden. Daardoor verkorten ze. Bij Yin yoga laat je die spieren juist los. Hiermee voorkom of herstel je klachten in de gewrichten, rug, schouders, heupen. De houdingen worden hoofdzakelijk zittend of liggend uitgevoerd. Yin yoga kun je het beste met “koude” spieren volgen. De spieren zijn dan nog stijf, waardoor je sneller bij de bindweefsels en gewrichten komt.

Yin/ Yang combi

Het grootste effect bereik je wanneer je Yin yoga beoefent in combinatie met een yang (yoga)vorm, zoals easy flow yoga.
Ook kan Yin yoga een aanvulling zijn op een yang sport/activiteit zoals hardlopen, zwemmen, fietsen, voetbal of fitness.

Tips

Zorg er voor dat je warm genoeg gekleed bent. Neem een extra vest mee en wellicht dikke sokken. Overige benodigdheden zijn aanwezig. Mocht je zelf niet in het bezit zijn van een yoga mat dan kun je die van ons lenen.

Onze groepslessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden.
Heeft u klachten? neem dan eerst contact op met uw specialist of huisarts

Yin/Yang yoga Brielle

In de nieuwe yogastudio ‘Art to life’ in het centrum van Brielle een 4 weekse yogablok aangeboden.

Tijdens de Yin/Yang yogalessen worden in het eerste gedeelte van de les wat uitdagende houdingen beoefend om fysieke kracht op te bouwen. Zonnegroeten en een aantal staande houdingen zijn een vast repertoire in de lessen.

In het 2e gedeelte zullen een aantal yin yogahoudingen worden uitgevoerd om het bindweefsel te stimuleren en spanning los te laten in het lijf.

Yin/Yang yoga
70min. €50,-

adres Maarland 10 nz Brielle

parkeren kan gratis in de straat of in de Dijkstraat is altijd wel plek. (5 min lopen)

Geschikt voor beginners en gevorderden.

Les informatie:

Yin yoga

Iedere vrijdagen van 10.00 uur – 11.10 uur

Adres: t Dijckhuis. Dijckpotingen 10. Vierpolders

Yin/yang yoga

Lesblok per maand

iedere woensdag van 10.00 uur – 11.10 uur

Adres: Art of life. Maarland 10 NZ Brielle

easy yoga

Iedere woensdag 10.00u-11.10u meander

Adres: vlinderslag 2 Oostvooorne