Yoga detox retreat Ibiza 2020

De ideale seizoenen om de aandacht naar te binnen te richten zijn het voor- en najaar. De natuur verandert en lichaam en geest zijn toe aan warmte en verdieping. Aan dichterbij jezelf komen.

Yogaflow Brielle organiseert van 1/m 5 oktober een yoga – detox retreat in een prachtige luxe finca gelegen in het plaatsje Santa Gertrudis op het geweldige eiland Ibiza.  

Yogadocente Danielle Niesten en Fytotherapeute Sil Beterams zullen samen deze yoga-detox begeleiden. Even geen agenda die de dag bepaalt. Een yoga-detox reis waarin je lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel op unieke wijze reiniging zal ervaren. Een combinatie van yoga, meditatie, ademsessies,  reinigingsoefeningen, en aangepast voeding bereid door onze fytotherapeute. Een retreat waarin ook wandelen en tijd voor jezelf passen. De retreat zorgt voor meer energie en het gevoel beter in je vel te zitten.

Fytotherapeut Sil Beterams;


Mijn naam is Sil Beterams opgegroeid in Meerlo (noord Limburg) en momenteel woonachtig in het bosrijk gebied van de Utrechtse Heuvelrug te Doorn. Het leven heeft veel facetten en is altijd in beweging, zo zou ik mezelf ook kunnen omschrijven, er beweegt veel om me heen en in mezelf.Zo ben ik ooit begonnen als vrijwilliger in een veganistisch eetcafe en later is het mijn beroep geworden. Toch voelde ik dat er meer was om te leren over voeding dan alleen maar het culinaire, dus ben ik me gaan richten op voeding en gezondheid, waaronder natuurvoeding en macrobiotiek valt (dat laatste is meer gericht op Chinese Medicine). Door me steeds meer te verbinden met de bomen en planten om me heen, verlangde ik naar deze kennis, dat voelde ik overigens als kind al, en zo heb ik een stap gezet in de fytotherapie,al dus kruidenleer. Het is een vergane kennis die vroeger overgedragen werd en wellicht de meest belangrijkste manier is om mens, dier en natuur te genezen, je word bewust van je omgeving, van de seizoenen van wat er zoal groeit, hoe je het kan bereiden en later kan inzetten als volwaardig geneesmiddel of in combinatie voor culinaire doeleinde. Met deze rode draad ben ik nooit uitgeleerd en ben ik het leven hier enorm dankbaar voor. Daarbij ondersteun ik jullie graag in het proces en wil ik een veilige ruimte creëren voor iedereen die het nodig heeft.


Lieve groet, Namaste
Sil Beterams

Waarom detoxen?

De-toxen (ont-giften) staat voor het ontdoen van afvalstoffen/toxinen uit het lichaam. Af en toe detoxen is belangrijk omdat je lichaam behoorlijk wat dagelijkse uitdagingen te verwerken heeft. In kwantiteit en kwaliteit. Denk eens aan de volgende voorbeelden, waarbij je lichaam zwaar belast wordt:

 • roken
 • alcohol
 • slechte voeding
 • niet natuurlijke cosmetica
 • suikerverslaving
 • negatieve gedachten
 • langdurige periode van overmatige stress
 • trauma’s
 • omgeving met luchtverontreiniging
 • medicatie
 • slecht dag-nachtritme
 • niet-natuurlijke huidverzorging

Gelukkig is het lichaam zo uniek dat de lever, ons biotransformatiesysteem, onze voeding en een heleboel van die gifstoffen kan verwerken. In een aantal stappen ‘knipt’ hij het op in bruikbare stukjes en zorgt dat het afval (gifstoffen) via de nieren  en de blaas worden uitgeplast of via de darmen worden uitgepoept. Alleen is er vandaag de dag wel sprake van een overdadige hoeveelheid gifstoffen. De lever slaat dan de gifstoffen op…………in onze vetcellen. Er zijn 3 verschillende fases in het detox proces.

 1. De Voorbereidingsfase (5 dagen)

Tijdens deze fase ga je jouw normale voedingspatroon geleidelijk aan afbouwen.

 • De Detoxfase (4-5 dagen)

Sapvasten met groente en fruitsappen of  lichte voeding.

 • De Opbouwfase (5 dagen)

Deze laatste fase ga je opbouwen met gezonde voeding.

Programma en voorbereiding

Als je besloten hebt om aan deze reis deel te nemen, ontvang je tijdig uitleg over de 5-daagse voorbereiding waarmee je thuis al aan de slag gaat.

Op de dag van aankomst ontvang je de praktische informatie over het gehele verblijf en het dagelijkse programma.

Danielle Niesten zal de yoga meditatie, reinigingsoefeningen en de ademsessies verzorgen.  De voedingslessen zullen verzorgd worden door Fythothepeut Sil Beterarms. Zij zal alle deelnemers ondersteunen bij het detoxproces met aandacht voor natuurvoeding.

Aankomst en vertrek

De deelnemers worden donderdag 1 oktober tussen 16.00 uur & 17.00 uur verwacht. Op maandag 5 oktober zal om 10.00 uur het afscheid plaatsvinden.

Ons Verblijf

Deze 200 jaar oude finca biedt 100% privacy! Met een zwembad, diverse terrassen, verschillende chill-out zones, een mooie buitenkeuken en ruime parkeerplaats is deze villa het perfecte yoga detox verblijf. 

Het huis was al een topper, maar werd door de renovatiewerken van 2019 een heel unieke finca. Het huis heeft een schitterend interieur met stukken uit India, Nepal, Tibet en Afrika.

In het hoofdgebouw bevinden zich naast de woonruimte en keuken 4 slaapkamers waarvan de grootste kamer een privé terras van 70m² heeft met sinaasappel- en citroenbomen, veel groen en een buitendouche. In 3 bijgebouwtjes bevinden zich de andere 3 slaapkamers. Deze hebben allemaal een eigen terras. In alle slaapkamers kunnen de bedden zowel als tweepersoonsbed of als 2 éénpersoonsbedden worden opgemaakt. 

Op slechts 20 meter van het huis bevindt zich de organische tuin met seizoensgroenten en fruit.  Sinaasappels, abrikozen en andere lokale lekkernijen zijn er terug te vinden. 

Op het overdekt yogadek in de tuin worden de yogalessen verzorgd.

Prijzen:

€1065,-  o.b.v 2-persoonskamer met 70m2 privéterras

€965,-  o.b.v 2-persoonskamer zonder privéterras

€1025,-  o.b.v 2 persoonskamer met privéterras

Prijs is inclusief:

 • voorbereidende detox-instructies;
 • 4 overnachtingen in een gedeelde slaapkamers (2 pers.)
 • yogalessen met focus op lever en nieren, meditatie, ademsessies en reinigingsoefeningen.
 • yogamatten en benodigdheden;
 • leverpakking;
 • toegepaste voedingslessen;
 • dagelijkse voldoende verse sappen, soepen en salades;
 • onbeperkt thee en water;
 • gebruik van het zwembad;
 • 2x handdoek, dekbedden en kussens zijn opgemaakt

Prijs is exclusief:

 • vlucht;
 • reisverzekering;
 • transfer;
 • eventueel extra handdoeken en verzorgingsproducten

Aantal deelnemers:

Om de individuele begeleiding en aandacht zo goed mogelijk te kunnen waarborgen, hebben wij ervoor gekozen om het retreat in een kleinschalige setting aan te bieden. Er kunnen maximaal 10 mensen deelnemen aan het programma. Bij niet voldoende aanmeldingen kan deze reis helaas geen doorgang vinden.

Meld je aan vóór 15 december 2019 en ontvang een grote korting!

€995,- p.p  ipv €1065,-  o.b.v 2-persoonskamer met 70m2 privéterras

€895,- p.p  ipv €965,-  o.b.v 2-persoonskamer zonder privéterras

€950,- p.p  ipv €1025,-  o.b.v 2 persoonskamer met privéterras 

Aanmelding:

Voor aanmeldingen en/of vragen kunt u bellen naar Danielle Niesten

 Telefoonnummer 0650800823.

Een aanbetaling van 50% van de reissom. Het resterende bedrag dient worden te voldaan voor 1 Juni 2020.