Yin verdiepingsworkshop Dijckhuis 4 oktober 2020

Deze workshop wordt op zondag 4 oktober gepland in het Dijckhuis. Je kunt je opgeven via momoyoga of stuur een mailtje naar info@yogaflowbrielle.nl

Dit is een leuke workshop voor iedereen die meer wilt weten over yin yoga en meridianen en EFT in het Dijckhuis.

De meridianen vinden zijn oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde en betekent vrij vertaald “een netwerk waar iets doorheen gaat”. Dat “iets” is Chi oftewel levensenergie. De meridianen zijn dus een netwerk van energiebanen waar de levensenergie doorheen stroomt. 

Als we ons niet goed voelen of ziek zijn wil dat zeggen dat de meridiaan verstoord is of geblokkeerd is en dat ze energie niet goed kan stromen. Daar komt yin yoga goed van pas. Met yin yoga werken we op de meridianen om deze los en vrij te maken zodat de Chi weer moeiteloos kan stromen. 

In deze workshop leren we wat yin yoga nu precies is en waarom het zo verschilt van andere stijlen yoga. We zullen de 6 verschillende yin en yang meridianen bestuderen en hun overeenkomende organen, de precieze ligging van de meridiaan op het lichaam, wat er met het lichaam gebeurt als een meridiaan verstoord is en testen we uit met welke yin houdingen we eventuele blokkades kunnen verminderen en kunnen verzachten. 

Ook gaan we In op EFT.
EFT is een zelfhulpmiddel. Slechts met één hand kun je jezelf bevrijden van negatieve emoties. Negatieve emoties verstoren het energiesysteem. Door deze tap techniek en het denken aan deze emotie gaat de energie in de meridianen weer stromen. Het is een eenvoudige en effectieve manier die verandering brengt en duurzaam is. EFT is een handige tool die je kunt inzetten in tijden waar je veel stress ervaart. Iedereen kan het leren!

Neem je yogamat mee en trek wat comfortabels aan en maak je op een ontspannende zondagmiddag waarin we dieper ingaan op de theorie maar ook zeker tijd vrij houden voor een heerlijk lange yin practice.

WAT JE NOG MOET WETEN:

•tijdstip aanvang: 13u tot 16u

Thee en tussendoortje wordt verzorgt. 
•neem je yogamat mee. Heb je er geen ? laat het ons dan weten dan leen je er een van ons. 
• Kleed je in ( warme )comfortabele zittende kleding liefst in meerdere laagjes zodat je eventueel iets uit of aan kunt trekken.
• neem eventueel een eigen dekentje en/of bolster /kussentje mee
Tickets: €35,- gelieve contant betalen bij aanvang ( pinnen is helaas niet mogelijk)