Laatste nieuws

Nieuw live online Hatha yoga

De online live Hatha Yogalessen zijn geschikt voor iedereen die het stukje bewustzijn/rust in zichzelf wilt vinden en meer flexibiliteit en kracht in zijn of haar lichaam wilt ontwikkelen. Bij Hatha Yoga is het erg belangrijk om naar het gevoel en het fysieke lichaam te luisteren. Hatha Yoga is een geschikte yogastijl voor zowel beginners als de meer ervaren yogi.

Hatha Yoga is een de basis van alle yogavormen. Het is de tegenhanger van Yin Yoga. Verschillende Asana’s worden beoefend. Deze worden stap voor stap opgebouwd en voor een langere tijd vast gehouden. Je focus is op dat moment ook bij de houdingen. Je zou kunnen zeggen dat Hatha Yoga gebruik maakt van statische houdingen. 

Asana’s zijn er voor bedoeld dat je het lichaam en de geest voorbereidt op een goede meditatie. Je maakt de spieren warm en soepel en je zorgt er daarbij voor dat er rust in het hoofd gecreëerd wordt. Hiermee bereik je dat je voor een langere periode comfortabel en alert kunt zitten in je meditatie houding. 

we sluiten iedere les af met een savasana. (eindontspanning)

wat heb je nodig?

Yogamat (antislip)

eventueel deken/blok

Bij lichamelijke klachten, neem contact op met uw specialist

Aanmelden? vul je gegevens in op het contact formulier

  Yoga detox-challenge 26 April t/m 2 Mei

  Yoga detox-challenge 26 April t/m 2 Mei 2021

  De uitdaging: het starten van een nieuwe gezondere leefstijl door het aanleren van simpele routines die weinig tijd kosten, meer energie opleveren en makkelijk zijn te integreren in je dagelijks leven.

  Ook gaan we deze week 4 live online yoga detox-lessen samen doen om de spieren te versterken en de detox te stimuleren. Mocht je een keer verhinderd zijn: geen probleem, dan mail ik je de opname van de yoga detox-les.

  Wil je graag je lichaam een voorjaarsschoonmaak geven? Doe dan mee aan deze yoga detox-challenge!

  Mocht je hem persoonlijk willen aanvullen met een detox sap kuurtje dan voeg ik enkele sap recepten toe aan de het instructie bestand die je van me ontvangt op zaterdag 25 April. Wil je je sappen bestellen, neem eens een kijkje en bestel ze op https://www.sap.je zij verzorgen biologische sapkuren die je gemakkelijk thuis bezorgt krijgt.

  Ontwikkel je innerlijke motivator.

  Houd je van simpel en doeltreffend, dan zit je bij deze yoga detox-challenge goed!

  Je hebt alleen een open mindset nodig.

  Sta jij open voor iets nieuws en verfrissends? Wil je ook leren nog beter voor jezelf te zorgen? Doe dan mee!

  Herken jij dit ook?

  Er komt altijd iets tussendoor… ‘ik doe het morgen wel.’

  Je weet het even helemaal niet meer; je focus is weg.

  Uiteindelijk hang je wat op de bank met je telefoon of je smeert maar weer een boterham.

  Je hebt de energie niet om een gezonde maaltijd te bereiden.

  Waar kun je beginnen?


  Jij wilt toch ook…

  Meer energie?

  Aanvoelen welke voeding je lichaam nodig heeft en gezonde keuzes maken?

  Meer zelf-liefde en positiviteit in je leven?

  Je innerlijke motivator aanzetten?

  Een voldaan gevoel ervaren?


  Wat gaan we doen?

  Hier volgt een korte uitleg. De uitgebreide instructies ontvang je na je aanmelding per mail. Deze kun je uitprinten.

  HET OCHTENDRITUEEL VOOR EEN PRODUCTIEVE DAG

  Stilte – 2 minuten

  Je wekker rinkelt. Tijd om de nacht om te zetten in de dag. Weersta de verleiding om als eerste je mailbox te openen op je smartphone nadat je de wekker hebt uitgezet. Spring ook niet meteen je bed uit. Bewaar dat nog eventjes voor over een paar minuten.

  Wat je als eerste doet is namelijk een momentje nemen voor stilte en bewustwording. Geef je dag meteen een positieve start door de eerste paar minuten alleen maar positief te denken – in stilte. Glimlach, denk aan alles waar je dankbaar voor bent en aan de leuke dingen die je vandaag gaat doen.
  Laat de boel even de boel. Blijf nog even in dit moment voordat je dag vol drukte begint.

  Start je ochtend met een kick-boost

  I

  Gember citroen kurkuma drankje

  Iedere ochtend start je deze week met een kickstart drankje. Deze power-drankjes zijn voor echte die-hards, maar leng ze gerust aan met heet water of vervang de gember door appel. Naast gember en citroen gaat er ook kurkuma in. Dat zit boordevol anti-oxidanten en werkt ontstekingsremmend. Je kunt om tijd en energie te besparen in de ochtend alvast ‘s avonds voor het naar bed gaan je verse gember thee maken en bewaren in een thermoskan. Dan hoef je alleen maar als je wakker bent het citroensap erbij te doen en de kurkuma een een snufje zwarte peper.

  Power meditatie

  Op maandagochtend 26 April om 6.45u starten we gezamenlijk met de besloten groep deze power meditatie. Duur ongeveer 15 min. Deze meditatie ga je de rest van deze week iedere ochtend zelfstandig herhalen.

  Deze power meditatie krijg je van mij toegestuurd zodra je je hebt aangemeld en beoefen je elke ochtend de hele week.

  Koud af-douchen

  Koud af-douchen is echt een aanrader! Je valt af, krijgt een glowing skin, meer energie en je versterkt de bloedcirculatie en de weerstand. Start met een warme douche en eindig met koud afspoelen. Je hoeft niet meteen 5 minuten lang de kou te trotseren. Stap voor stap kom je er ook. Begin met bijvoorbeeld 10 sec. Ik ben een koukleum en ik kan het, dus dan kan jij het zeker!

  4 live online yoga detox-lessen

  Om de dag wordt er een live online yoga detox-les gegeven. Op maandag, woensdag, vrijdag en zondag van 19.30-20.30u.

  De yoga detox-lessen bevatten houdingen die spierversterkend en stimulerend zijn voor het detox proces. De dagen na deze lessen bouw je een rustdag in waarop je je spieren rust geeft en laat herstellen.

  Ik voel me dankbaar om mijn kennis met jullie te mogen delen en jullie zo te inspireren. Het voorjaar zit in de lucht en dit betekent een grote voorjaarsschoonmaak voor lichaam en geest!

  Accepteer jij de challenge en doe je met mij mee? Grote kans dat deze yoga detox-challenge je inspireert tot een nieuwe mooie start en gezondere leefstijl.

  Voor mij is het een kans om Yogaflow Brielle naar een hoger niveau te tillen en ik neem jullie graag mee en inspireer jullie heel graag!

  Let op! Dit is een pilot aanbieding. Vandaar dat deze prijs extra laag is. Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.  De yoga detox-challenge die zorgt voor een goede start tot een gezondere leefstijl heeft nu een eenmalige actieprijs van €39,-!!

  aanmelden vul het formulier onderaan in en je ontvangt de simpele verdere instructies zaterdag 24 April automatisch in je mailbox.

  (bij twijfel over uw medische conditie: neem contact op met uw huisarts of specialist)

   Mindfulness wandeling Oostvoorne zondag 2 Mei

   Ga mee erop uit!
   Het eiland Voorne Putten heeft een prachtige flora en fauna. Laat je verwonderen door de prachtige natuur en de stilte in Oostvoorne.

   Wat is een mindfulness wandeling ?
   Deze is bedoeld om je vooral het contact met de natuur te laten ervaren en om meer in contact met jezelf te komen of een combinatie van beide elementen. Onder begeleiding ga je met een groep in grotendeels in stilte wandelen. Het wandeltempo tijdens een mindfulness wandeling ligt laag, zodat je zo goed mogelijk kunt stilstaan bij je omgeving.
   Wat is de meerwaarde van een georganiseerde mindfulness wandeling? In een groep, waarin iedereen stil is, ervaar je de stilte nog meer dan in je eentje. Bovendien geeft de begeleider of coach tijdens de wandeling vaak opdrachten en tips, zoals aandachtsoefeningen. Hierdoor leer je nog beter te letten op je gevoel en op je omgeving. Je leert al je zintuigen gericht open te zetten. En zo je aandacht te trainen voor een bepaald gebied.

   Natuur en groen om je heen brengt je tot rust en zorgt ervoor dat je meer ruimte hebt in je gedachten om je te kunnen focussen en te genieten van het moment.

   Wat heb ik nodig?
   • kleding passende bij het weerstype
   • eventueel flesje water

   We verzamelen om 10u op de parkeerplaats bij van het wapen van Marion hotel te Oostvoorne. Rond 11.30u eindigd onze wandeling.

   Adres :
   Zeeweg 60
   Oostvoorne

   Reserveer je plekje in het momoyoga reserveringssysteem of neem contact met ons op. info@infoyogaflowbrielle-nl
   Selecteer het produkt ‘mindfulness wandeling ’ €10,- p.p

   Geef je op voor 1 mei.

   Follow Me!