Yogaflow Brielle Danielle Niesten

HATHA YOGA

Hatha Yoga is een klassieke vorm van yoga die bestaat uit een systeem van oefeningen om beheersing te verkrijgen over de geest en het lichaam. Het is een fysieke yogavariant die voor het grootste deel bestaat uit het uitvoeren van diverse lichaamshoudingen (asana’s) en ademhalingstechnieken. 

Wat is de oorsprong van Hatha Yoga?

Hatha Yoga is de oudste vorm van yoga. In vroeger tijden werd yoga alleen beoefend door monniken, die het gebruikten als milde oefeningen, waarmee ze hun lichaam gezond konden houden en ter voorbereiding op de vele uren meditatie. Later werd yoga steeds populairder en werden er meer yogahoudingen ontwikkeld. De focus verschoof van meditatie naar:

  • fysieke ontwikkeling
  • spierkracht
  • flexibiliteit

Toen Hatha Yoga naar het Westen kwam, kon iedereen profiteren van de voordelen van deze yoga. Ook is Hatha Yoga hierdoor de basis van veel van de bekende nieuwere yogavormen zoals Power Yoga, Iyengar, Ashtanga yoga en Vinyasa Yoga.

Wat doet Hatha Yoga met je lichaam?

Tijdens de les wisselen dynamische en verstilde houdingen elkaar af. Hatha Yoga brengt innerlijke rust, ontspanning, vermindert de stress en geeft meer energie. Een zachte en dynamische yogales, waarbij er verschillende houdingen worde afgewisseld met vloeiende bewegingen.

Het regelmatig volgen van een yoga les helpt je te onthaasten en vermindert stress. Ontspanning en meditatie vormen een belangrijke afronding van de les, het brengt je beter in contact met je zelfbewustzijn om zo evenwichtiger en beter in balans in het leven te staan. 

Hatha yoga is een perfecte tegenhanger voor yin yoga. Hierdoor een optimale combi voor jouw wekelijkse practice naast de wekelijke Yin lessen.

Data en tijden

Vanaf zondag 8 januari worden er wekelijkse Hatha yogalessen georganiseerd in T Dijckhuis.

Lestijden van 10.00u – 11.00u.

Meld bij de docente eventuele blessures. Bij twijfel neem contact op met uw specialist.