In deze energetische na-zomer workshop gaan we dieper in op de elementenleer en de daarbij horende meridianen. Het einde van de zomer – wanneer het nog niet helemaal herfst is, maar er is een duidelijke verandering in de lucht – is een echt seizoen binnen chinese traditionele geneeskunde genaamd de na-zomer.

Het hoogtepunt van de zomer heeft plaatsgemaakt voor de pauze van de na-zomer met wellicht al wat gele bladeren aan de bomen. Zo rond eind augustus, wanneer we na de vrijheid van de zomer teruggaan naar een soort routine moeten we voor onszelf zorgen om geaard en gevoed te blijven.

Element Aarde

Dit element staat binnen de TCM voor het gestalte geven aan en onderhouden van alle dingen die er op groeien. De kenmerken van dit element zijn die van het archetype van de Moeder: aardend, zorgzaam en voedend. Wanneer onze aarde energie sterk en vloeibaar is, kunnen we goed voor onszelf en anderen zorgen. Het bevordert heldere gedachten en het vermogen om een vredige sfeer te creëren in zowel onze innerlijke als uiterlijke wereld.

De emotie die geassocieerd wordt met dit element is zorgen. De oneindige stroom van gedachten over van alles en nog wat, dat mis kan gaan. Wanneer de aarde in overmaat aanwezig is bestaat er een kans dat worden we overbezorgd, bemoeizuchtig en overmatig piekeren. Belangrijk in deze periode is dan ook om te mediteren. Voel voor jezelf wat wel en niet meer bij je hoort in deze nazomer. in deze workshop wordt hier daarom extra tijd genomen aan de meditatie/visualisatie oefeningen. Ook rust en ontspanning is belangrijk in deze tijd van het jaar.

Yin XL 1,5 uur

Ook in deze workshop weer gaan we weer extra aandacht besteden aan de Yin yoga houdingen die speciaal ontwikkeld is voor deze nazomer periode.

Meridianen zijn onzichtbare energiebanen die lopen van de kruin tot in de puntjes van je tenen. Deze energiebanen vormen een netwerk met als doel een goede doorstroming van de levensenergie (Chi) door het lichaam te stimuleren. Binnen de Chinese gezondheidsleer wordt Chi gezien als levensenergie die door je lichaam stroomt om zo je organen van energie te voorzien. Een krachtige energie (Chi) zorgt voor een gezond en vitaal lichaam. Chi kan echter ook verzwakt zijn, of verstoord en haperend. Beoefening van yin yoga kan deze verzwakte of verstoorde Chi weer doen herleven.

Milt

In de nazomer periode staat de Milt chi centraal en is het belangrijk om deze dan extra te stimuleren. In de Yin XL les gaan we hier uitvoerig aandacht aan besteden.

Zowel de maag als de milt worden van alle organen het meest beïnvloed door ons dieet. De milt wordt gezien als de bron van leven voor andere organen omdat het pure nutriënten uit vaste en vloeibare voeding haalt en hier bloed en CHI (energie) van maakt. Het stuurt deze “gevoede” Chi naar o.a. de longen waar de samensmelting van bloed en CHI plaats vindt. De milt Chi kun je kenmerken als de voedende CHI.

Heb je interesse in deze ontspannende en leerzame workshop op een unieke lokatie in de sfeervolle Yurt? Geef je dan snel op want er zijn maar beperkte plekken beschikbaar.

Info:

Zondag 11 Sept 2022

Tijden: 9.30u-12.30u

Tickets €34,95p.p

Aanmelden via momo yoga

of stuur een mail naar info@yogaflowbrielle.nl

Adres: Pansersdijk 5. Tinte

T 0650800823